Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
Shenzhen Yijin Hardware Co., Ltd. 86--075523502273 information@yijinsolution.com

Νέα

Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - η περίληψη 12 στοιχείων CNC της εμπειρίας επεξεργασίας, τι είναι CNC επεξεργασία;

η περίληψη 12 στοιχείων CNC της εμπειρίας επεξεργασίας, τι είναι CNC επεξεργασία;

January 29, 2021

CNC η κατεργασία, επίσης γνωστή ως CNC που επεξεργάζεται στη μηχανή, αναφέρεται στην κατεργασία με CNC επεξεργαμένος τα εργαλεία. Επειδή CNC η κατεργασία ελέγχεται από τον υπολογιστή μετά από να προγραμματίσει, CNC η κατεργασία έχει τα πλεονεκτήματα της σταθερής ποιότητας επεξεργασίας, της υψηλής ακρίβειας επεξεργασίας, της υψηλής επανάληψης, της σύνθετης κατεργασίας επιφάνειας και της υψηλής αποτελεσματικότητας επεξεργασίας. Στην πραγματική διαδικασία της επεξεργασίας, οι ανθρώπινοι παράγοντες και η λειτουργούσα εμπειρία, σε μεγάλο βαθμό, έχουν επιπτώσεις στην τελική ποιότητα επεξεργασίας. Κατωτέρω, ρίξτε μια ματιά, ένας οδηγός παλαιμάχων με 10 έτη CNC που επεξεργάζεται την εμπειρία στη μηχανή, συνοψίσαμε την πολύτιμη εμπειρία 12.

 

Πώς να διαιρέσει CNC που επεξεργάζεται τη διαδικασία στη μηχανή;

 

CNC που επεξεργάζεται τη διαδικασία στη μηχανή μπορεί γενικά να διαιρεθεί σύμφωνα με τις ακόλουθες μεθόδους:

 

Η μέθοδος συγκεντρωμένης διαταγής εργαλείων είναι να διαιρεθεί η εργασιακή διαδικασία σύμφωνα με το εργαλείο χρησιμοποιούμενο, και να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εργαλείο CNC για να τελειώσει όλα τα μέρη που μπορούν να ολοκληρωθούν. Χρησιμοποιήστε το δεύτερο μαχαίρι και το τρίτο για να κάνετε ο, τιδήποτε άλλο που μπορούν. Αυτό μπορεί να μειώσει τους χρόνους αλλαγής μαχαιριών, να συμπιέσουν το διαστημικό χρόνο, να μειώσει το περιττό λάθος προσδιορισμού θέσης. Για CNC τα μέρη με πολύ περιεχόμενο επεξεργασίας, το μέρος επεξεργασίας μπορεί να διαιρεθεί σε διάφορα μέρη σύμφωνα με τα δομικά χαρακτηριστικά τους, όπως η εσωτερική μορφή, η μορφή, η επιφάνεια ή το αεροπλάνο. Γενικά, το αεροπλάνο και η επιφάνεια προσδιορισμού θέσης υποβάλλονται σε επεξεργασία πρώτα, και η τρύπα υποβάλλεται σε επεξεργασία αργότερα. Η απλή γεωμετρία υποβάλλεται σε επεξεργασία πρώτα, και έπειτα η σύνθετη γεωμετρία υποβάλλεται σε επεξεργασία. Τα μέρη με τη χαμηλή ακρίβεια επεξεργάζονται στη μηχανή πρώτα, και τα μέρη με τη υψηλή ακρίβεια επεξεργάζονται πάλι. Για τα μέρη επιρρεπές σε CNC που επεξεργάζονται την παραμόρφωση στη μηχανή, τραχύ και λεπτό CNC που επεξεργάζεται τη μέθοδο ακολουθίας, λόγω της παραμόρφωσης μπορεί να εμφανιστεί μετά από την τραχιά κατεργασία και να πρέπει να είναι διαμορφωμένο, τόσο κατά γενική ομολογία, χονδροειδές και η λεπτή επεξεργασία πρέπει να χωριστεί από τη διαδικασία. Για να συνοψίσει, στο τμήμα της διαδικασίας, πρέπει να βασιστεί στα μέρη της δομής και της τεχνολογίας, η λειτουργία της εργαλειομηχανής, μέρη CNC που επεξεργάζονται το περιεχόμενο, ο αριθμός χρόνων της εγκατάστασης και του κυρίου οργάνωσης παραγωγής της μονάδας στη μηχανή ελαστικά. Προτείνετε να χρησιμοποιήσετε την αρχή της συγκέντρωσης εργασιακής διαδικασίας για να χρησιμοποιήσει ακόμα την αρχή της εργασιακής διαδικασίας dispersedly πρόσθετα, να θελήσει να αποφασίσει σύμφωνα με την πραγματική περίσταση, αλλά βεβαίως κάνετε το καλύτερό κάποιου είναι λογικός.

 

Η ρύθμιση της ακολουθίας επεξεργασίας πρέπει να εξεταστεί σύμφωνα με τη δομή των μερών και του όρου του κενού, καθώς επίσης και η ανάγκη για και, η εστίαση είναι ότι η ακαμψία του κομματιού προς κατεργασία δεν καταστρέφεται. Η ακολουθία πρέπει γενικά να ακολουθήσει τις ακόλουθες αρχές:

 

Η CNC κατεργασία της προηγούμενης διαδικασίας δεν πρέπει να έχει επιπτώσεις στον προσδιορισμό θέσης και τη στερέωση της επόμενης διαδικασίας, και η γενική εργαλειομηχανή που επεξεργάζεται τη διαδικασία στη μηχανή πρέπει επίσης να εξεταστεί περιεκτικά. Προηγμένη εσωτερική - διαμορφωμένος εσωτερικός - ακολουθία επεξεργασίας κοιλοτήτων, μετά από τις διαδικασίες επεξεργασίας περιγράμματος. Με τον ίδιο προσδιορισμό θέσης, ο τρόπος ή ο ίδιος κόπτης CNC στερέωσης που επεξεργάζεται τη διαδικασία στη μηχανή συνδέεται καλύτερα για να μειώσει τον αριθμό επαναλαμβανόμενου προσδιορισμού θέσης, αλλαγών μαχαιριών και κίνησης του αριθμού συμπίεσης του πιάτου. Στην ίδια εγκατάσταση των πολλαπλάσιων διαδικασιών, πρέπει να τακτοποιηθεί πρώτα στην άκαμπτη ζημία κομματιών προς κατεργασία της διαδικασίας.

 

Ποιες πτυχές θα έπρεπε να πληρωθεί η προσοχή στον προσδιορισμό του τρόπου στερέωσης κομματιών προς κατεργασία;

 

Τα ακόλουθα τρία το σημεία πρέπει να δοθούν την προσοχή κατά καθορισμό του τοποθετώντας στοιχείου και τη στερέωση του σχεδίου:

 

Προσπαθήστε να σχεδιάσετε, να επεξεργαστείτε, και συγκριτική μέτρηση επιδόσεων υπολογισμού προγραμματισμού που ενοποιείται. Όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσει τον αριθμό στερέωσης, όσο το δυνατόν περισσότερο μετά από έναν προσδιορισμό θέσης μπορεί CNC επεξεργαμένος όλες τις επιφάνειες που υποβάλλονται σε επεξεργασία στη μηχανή. Αποφύγετε τα μηχανικά σχέδια ρύθμισης. Το προσάρτημα που ανοίγει, ο προσδιορισμός θέσης του, μηχανισμός στερέωσης δεν μπορεί να έχει επιπτώσεις CNC επεξεργαμένος το εργαλείο στη μηχανή (όπως η σύγκρουση), να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μέγγενη ή να προσθέσετε τον τρόπο στερέωσης βιδών κατώτατων πιάτων.

 

Πώς να καθορίσει το λογικό σημείο μαχαιριών; Ποια είναι η σχέση μεταξύ των συντεταγμένων χειροποίητου αντικειμένου και των συντεταγμένων προγραμματισμού;

 

Το σημείο μαχαιριών μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία στα μέρη, αλλά δίνει προσοχή στο σημείο μαχαιριών πρέπει να είναι η συγκριτική μέτρηση επιδόσεων ή έχει υποβληθεί σε επεξεργασία, μερικές φορές αφότου καταστράφηκε το πρώτο βήμα στο σημείο μαχαιριών από CNC επεξεργαμένος στη μηχανή, μπορεί να οδηγήσει στην επόμενη εργασιακή διαδικασία και μετά από δεν βρίσκει το τέμνον σημείο, έτσι το πρώτο βήμα στην προσοχή στο μαχαίρι για να έχει τις σχετικά σταθερές σχέσεις μεγέθους με το στοιχείο εντόπισης τοποθετεί την οργάνωση μια θέση σχετικά με το μαχαίρι, έτσι ώστε μπορούμε σύμφωνα με τη σχετική θέση μεταξύ τους σχέσεις πίσω στο αρχικό τέμνον σημείο. Η αντιτάξιμη θέση κοπτών βρίσκεται συνήθως στον πάγκο ή jig μηχανών.

 

Οι αρχές επιλογής είναι οι ακόλουθες: Είναι εύκολο να βρεθεί ο σωστός. Εύκολος στο πρόγραμμα. Λίγο λάθος στη ρύθμιση εργαλείων. Εύκολος να ελέγξει κατά το επεξεργασία.

 

Η θέση προέλευσης του ισότιμου συστήματος κομματιών προς κατεργασία τίθεται από το χειριστή. Αφότου στερεώνεται το κομμάτι προς κατεργασία, καθορίζεται από το εργαλείο. Απεικονίζει τη σχέση απόστασης και θέσης μεταξύ του κομματιού προς κατεργασία και του στο σημείο μηδέν της εργαλειομηχανής. Μόλις καθοριστεί το ισότιμο σύστημα κομματιών προς κατεργασία, γενικά δεν αλλάζει. Το ισότιμο σύστημα κομματιών προς κατεργασία και το ισότιμο σύστημα προγραμματισμού πρέπει να ενοποιηθούν, δηλ., ισότιμο σύστημα κομματιών προς κατεργασία και το ισότιμο σύστημα προγραμματισμού είναι συνεπές κατά τη διάρκεια της κατεργασίας.

 

Πώς να επιλέξει τη διαδρομή μαχαιριών;

 

Η πορεία εργαλείων είναι η πορεία και η κατεύθυνση του εργαλείου σχετικά με το κομμάτι προς κατεργασία που υποβάλλεται σε επεξεργασία στο στάδιο του εκθετικού ελέγχου. Η λογική επιλογή της κατεργασίας της διαδρομής είναι πολύ σημαντική, επειδή συσχετίζεται με CNC επεξεργαμένος την ποιότητα ακρίβειας στη μηχανή και επιφάνειας. Τα ακόλουθα σημεία εξετάζονται κυρίως στον καθορισμό της διαδρομής:

 

Εξασφαλίστε την ακρίβεια κατεργασίας των μερών. Ο κατάλληλος αριθμητικός υπολογισμός, μειώνει το φόρτο εργασίας προγραμματισμού. Επιδιώξτε το κοντύτερο CNC επεξεργαμένος τη διαδρομή στη μηχανή, μειώστε το χρόνο του κενού εργαλείου να βελτιωθεί CNC επεξεργαμένος την αποδοτικότητα. Ελαχιστοποιήστε τον αριθμό τμημάτων. Για να εξασφαλίσει την τραχύτητα της επιφάνειας περιγράμματος κομματιών προς κατεργασία μετά από CNC που επεξεργάζεται στη μηχανή, το τελικό περίγραμμα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία συνεχώς με το τελευταίο εργαλείο. Η πρόοδος και η υποχώρηση της γραμμής εργαλείων (περικοπή και περικοπή) πρέπει επίσης να θεωρηθούν προσεκτικά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η παύση του εργαλείου στο περίγραμμα (κόβοντας ξαφνική αλλαγή δύναμης που προκαλείται από την ελαστική παραμόρφωση) και να αφεθεί το σημάδι, αλλά και για να αποφύγουν το κάθετο μαχαίρι στην επιφάνεια περιγράμματος και να γρατσουνίσουν το κομμάτι προς κατεργασία.

 

Πώς να ελέγξει και να ρυθμίσει CNC που επεξεργάζεται τη διαδικασία στη μηχανή;

 

Μετά από τη διόρθωση ευθυγράμμισης και προγράμματος, το κομμάτι προς κατεργασία μπορεί να εισαγάγει το αυτόματο στάδιο κατεργασίας. Κατά τη διάρκεια της αυτόματης κατεργασίας, ο χειριστής πρέπει να ελέγξει την τέμνουσα διαδικασία για να αποτρέψει την ανώμαλη κοπή από την πρόκληση των ποιοτικών προβλημάτων και άλλων ατυχημάτων.

 

Ο έλεγχος της διαδικασίας κοπής εξετάζει κυρίως τις ακόλουθες πτυχές:

 

Ο έλεγχος της κατεργασίας της τραχιάς κατεργασίας ενδιαφέρεται κυρίως για τη γρήγορη αφαίρεση της υπερβολής στην επιφάνεια κομματιών προς κατεργασία. Στην αυτόματη διαδικασία κατεργασίας της εργαλειομηχανής, σύμφωνα με τις καθορισμένες τέμνουσες παραμέτρους, ο κόπτης κόβει αυτόματα σύμφωνα με την προκαθορισμένη τέμνουσα διαδρομή. Αυτή τη στιγμή, ο χειριστής πρέπει να δώσει την προσοχή για να παρατηρήσει την αλλαγή του τέμνοντος φορτίου στην αυτόματη διαδικασία κατεργασίας μέσω του τέμνοντος πίνακα φορτίων, και να ρυθμίσει την τέμνουσα δόση σύμφωνα με τη φέρουσα κατάσταση του εργαλείου, ώστε να δοθεί το πλήρες παιχνίδι στη μέγιστη αποδοτικότητα της εργαλειομηχανής. Ο έλεγχος του τέμνοντος ήχου στο στάδιο της αυτόματης κοπής, γενικά στην αρχή της κοπής, ο ήχος του τέμνοντος κομματιού προς κατεργασία εργαλείων είναι σταθερός, συνεχής, φως, αυτή τη στιγμή η κίνηση της εργαλειομηχανής είναι σταθερή. Σαν διαδικασία κοπής, όταν έχει το κομμάτι προς κατεργασία hardpoint ή εργαλείων την ένδυση ή την τροφή εργαλείων μετά από το λόγο, η τέμνουσα διαδικασία εμφανίζεται ασταθής, η ασταθής απόδοση είναι η αλλαγή του τέμνοντος ήχου, το εργαλείο και το κομμάτι προς κατεργασία θα εμφανιστούν το ένα μεταξύ του άλλου χτυπημένος ήχος, η μηχανή θα εμφανιστεί δόνηση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι έγκαιρη ρύθμιση της τέμνουσας δόσης και οι όροι κοπής, όταν η επίδραση ρύθμισης δεν είναι προφανής, πρέπει να σταματήσουν τη μηχανή, να ελέγξει τον έλεγχο διαδικασίας λήξης όρου κοπτών και κομματιών προς κατεργασία που τελειώνει, για να εξασφαλίσει κυρίως το μέγεθος επεξεργασίας κομματιών προς κατεργασία και την ποιότητα επιφάνειας, η τέμνουσα ταχύτητα είναι υψηλότερη, μεγαλύτερη τροφή. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή με την έννοια των κονδύλων τσιπ στην επεξεργασμένη επιφάνεια. Για την επεξεργασία κοιλοτήτων, πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή στη γωνία του επεξεργασμένου τέμνοντος και να αφήσουμε μαχαιριού. Για να λύσει τα ανωτέρω προβλήματα, κάποιο είναι να δοθεί η προσοχή για να ρυθμίσει την τέμνουσα ρευστή θέση ψεκασμού, έτσι ώστε η επιφάνεια κατεργασίας είναι πάντα στους όρους ψύξης Ο δεύτερος πρόκειται να δώσει την προσοχή για να παρατηρήσει την ποιότητα της επεξεργασμένης επιφάνειας του κομματιού προς κατεργασία, με τη ρύθμιση της τέμνουσας δόσης, για να αποφύγει τις ποιοτικές αλλαγές όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν η ρύθμιση δεν έχει ακόμα καμία προφανή επίδραση, πρέπει να διακοπεί για να ελέγξει εάν το αρχικό πρόγραμμα είναι λογικό. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη θέση του εργαλείου κατά τη διάρκεια της μικρής διακοπής ή να σταματηθεί η επιθεώρηση. Εάν οι στάσεις εργαλείων στην τέμνουσα διαδικασία, ο άξονας θα σταματήσουν ξαφνικά, και η επιφάνεια κομματιών προς κατεργασία θα παραγάγει ένα σημάδι περικοπών. Γενικά, όταν αφήνει το εργαλείο το τέμνον κράτος, θεωρήστε. Η ποιότητα εργαλείων ελέγχου εργαλείων καθορίζει κατά ένα μεγάλο μέρος το κομμάτι προς κατεργασία.

 

Μη - αλέθοντας τέλος καρβιδίου - κόπτης άλεσης ή τέλος - ο κόπτης άλεσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την άλεση επιφάνειας. Η γενική άλεση, όσο το δυνατόν περισσότερο για να χρησιμοποιήσει τη δεύτερη τέμνουσα επεξεργασία εργαλείων, το πρώτο τέμνον εργαλείο είχε την καλύτερη τραχιά άλεση κοπτών άλεσης τελών χρήσης, κατά μήκος της συνεχούς κοπής επιφάνειας κομματιών προς κατεργασία. Συνιστάται το πλάτος κάθε εργαλείου να πρέπει να είναι 60% σε 75% της διαμέτρου του εργαλείου. Οι μύλοι τελών και τα ένθετα καρβιδίου χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατεργασία lugs, των αυλακιών και των στομίων κιβωτίων. Το μαχαίρι σφαιρών, στρογγυλό μαχαίρι (επίσης γνωστό ως στρογγυλό μαχαίρι μύτης) χρησιμοποιείται συχνά στην κατεργασία των κυρτών επιφανειών και της μεταβλητής μορφής περιγράμματος λοξοτμήσεων. Το μαχαίρι σφαιρών χρησιμοποιείται κυρίως για την ημι-λήξη και τη λήξη. Τοποθετημένα αιχμή τα καρβίδιο μαχαίρια χρησιμοποιούνται συνήθως για την τραχύτητα.

 

Ποια είναι η λειτουργία του φύλλου διαδικασίας κατεργασίας; Τι θα έπρεπε να περιληφθεί στο φύλλο διαδικασίας;

 

Η κατεργασία του φύλλου διαδικασίας είναι ένα από το περιεχόμενο CNC που επεξεργάζεται το σχέδιο διαδικασίας στη μηχανή, αλλά και χρειάζεται το χειριστή για να συμμορφωθεί με, η εφαρμογή των κανονισμών, είναι η συγκεκριμένη περιγραφή της διαδικασίας κατεργασίας, ο σκοπός είναι να αφεθεί ο χειριστής καθαρίζει το περιεχόμενο του προγράμματος, στερεώνοντας και τοποθετώντας, η επιλογή εργαλείων κάθε διαδικασίας επεξεργασίας πρέπει να δώσει προσοχή στο πρόβλημα. Στον κατάλογο προγράμματος επεξεργασίας, πρέπει να περιλάβει: όνομα αρχείου σχεδιασμού και προγραμματισμού, όνομα κομματιών προς κατεργασία, σκίτσο στερέωσης, όνομα προγράμματος, εργαλείο που χρησιμοποιούνται σε κάθε πρόγραμμα, μέγιστο βάθος της κοπής, φύση επεξεργασίας (όπως τραχύς ή λήξη), θεωρητικός χρόνος επεξεργασίας, κ.λπ.

 

Τι θα έπρεπε να γίνει πριν από τον προγραμματισμό nc;

Μετά από να καθορίσει την τεχνολογία επεξεργασίας, καταλάβετε πρίν προγραμματίζει:

 

Τρόπος στερέωσης κομματιών προς κατεργασία Το μέγεθος του εμβρύου τρίχας του κομματιού προς κατεργασία -- προκειμένου να καθοριστεί το πεδίο επεξεργασίας ή εάν η πολλαπλάσια στερέωση απαιτείται Τα υλικά των κομματιών προς κατεργασία -- για να επιλέξει ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσουν στην επεξεργασία Ποια εργαλεία είναι στο απόθεμα -- αποφύγετε το πρόγραμμα χωρίς αυτό το εργαλείο κατά τη διάρκεια της κατεργασίας. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, το προετοιμάστε εκ των προτέρων.

 

Ποιοι είναι οι κανόνες για τα επίπεδα ασφάλειας στον προγραμματισμό;

 

Κανόνας της ασφάλειας: γενικά επάνω από την υψηλότερη επιφάνεια του νησιού. Ή το μηδέν σύνολο προγραμματισμού στο υψηλότερο αεροπλάνο, το οποίο μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης μαχαιριών.

 

Αφότου προγραμματίζεται η πορεία εργαλείων, γιατί πρέπει να κάνουμε την μετα-επεξεργασία;

 

Επειδή οι διαφορετικές εργαλειομηχανές μπορούν να αναγνωρίσουν τον κώδικα διευθύνσεων και το σχήμα προγράμματος NC είναι διαφορετικό, έτσι για τη χρήση των εργαλειομηχανών για να επιλέξει το σωστό σχήμα μετα-επεξεργασίας για να εξασφαλίσει ότι το πρόγραμμα μπορεί να τρέξει.

 

Τι είναι επικοινωνία DNC;

 

Ο τρόπος της μετάδοσης προγράμματος μπορεί να διαιρεθεί σε CNC και DNC, CNC αναφέρεται στο πρόγραμμα μέσω των μέσων (όπως η δισκέτα, ο αναγνώστης ταινιών, η γραμμή επικοινωνίας, κ.λπ.) που μεταφέρονται στη μνήμη της μηχανής που αποθηκεύεται, και το πρόγραμμα απαιτείται από τη μνήμη για την επεξεργασία. Επειδή η μεγάλη χωρητικότητα περιορίζεται από το μέγεθος, έτσι όταν το πρόγραμμα είναι μεγάλο, η επεξεργασία DNC μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επειδή η μηχανή επεξεργασίας DNC άμεσα από τον υπολογιστή ελέγχου για να διαβάσει το πρόγραμμα (δηλαδή κάνοντας), έτσι αυτό δεν περιορίζεται από τη μεγάλη χωρητικότητα από το μέγεθος.

 

Οι τέμνουσες παράμετροι έχουν τρεις κύριους παράγοντες: τέμνον βάθος, ταχύτητα αξόνων και ταχύτητα τροφών. Η γενική αρχή της επιλογής της τέμνουσας δόσης είναι: η λιγότερη τέμνουσα, γρήγορη τροφή (δηλαδή το κόβοντας βάθος είναι μικρή, γρήγορη τροφή) σύμφωνα με την υλική ταξινόμηση, εργαλεία διαιρείται γενικά σε συνηθισμένο σκληρό άσπρο χάλυβα (υλικό για το μεγάλο χάλυβα), ντύνοντας τα εργαλεία (όπως η επένδυση τιτανίου), εργαλεία κραμάτων (όπως ο χάλυβας βολφραμίου, τα εργαλεία εναζώτωσης βορίου). Εάν θέλετε να μεταστρέψετε από CNC επεξεργαμένος το χειριστή στη μηχανή στον προγραμματιστή, αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα που ξέρουν. Εκτός από τα ανωτέρω, ποιο άλλο σκέφτεστε ότι πρέπει να ξέρετε; Είναι επίσης σημαντικό να βελτιωθεί η αποδοτικότητα; Είναι επίσης σημαντικό να αποφευχθεί η σύγκρουση και τα κενά μαχαίρια;